Sparkling Cucumber Limeade (0%)

Glas: longdrinkglas
Smaak: zuur, fris
Moeilijkheidsgraad: gevorderd
Setting: zomer
Ingrediënten
Siroop
- 200 ml water
- 200 g suiker
- 20 munt blaadjes
- 6 g limoenzeste
Cocktail
- 120 ml bruiswater
- 40 ml limoen-munt siroop
- 30 ml limoensap (1 limoen)
- 6 dunne plakjes komkommer
- ijs
Garnering
- 3 partjes limoen
- schijfjes komkommer
Equipment
- barmaatje
- barlepel
- kleine pan
- zeef
- afsluitbare fles
- shaker
- citruspers
Hoe MIX je 'EM?
Siroop:
- Giet 200 g suiker en 200 ml water in een kleine pan
- Voeg hier 6 g limoenzest aan toe en verwarm de pan
- Roer tijdens het verwarmen totdat al het suiker is opgelost. Laat het water hierbij niet koken
- Verwijder de pan van het pitje en roer 20 munt blaadjes door de siroop
- Laat de siroop met munt 30 minuten staan
- Giet de siroop vervolgens door een fijne zeef en bewaar in een afsluitbare fles
Cocktail:
- Vul een shaker met ijs
- Schenk hier 40 ml limoen-munt siroop en 30 ml limoensap bij in
- Snij 6 dunne plakjes komkommer en voeg deze toe aan de shaker. Halveer de plakjes eventueel voor smalle glazen
- Shake voor 8 à 10 seconden
- Giet de shaker vervolgens uit in het glas
- Schenk hier 120 ml bruiswater bij
- Roer door met een barlepel. Verdeel hiermee de (halve) plakjes komkommer over het glas
- Garneer het glas met een schijfje limoen
Deel het resultaat met ons en je vrienden met #MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!