Sidecar

Glas: martiniglas /
          champagne coupe

Smaak: bitter, zoet

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Setting: relax

Ingrediënten

Cocktail

  • 30 ml cognac
  • 30 ml sinaasappellikeur
  • 30 ml vers citroensap
  • ijsblokjes
  • ( crushed ijs )

Garnering

  • sinaasappelzeste / stukje
    citroenschil

Equipment

  • barmaatje
  • citruspers
  • shaker
  • strainer

Hoe MIX je ‘EM?

 

  1. Koel het martiniglas / de champagne coupe voor door het even in de koelkast of in de vriezer te zetten.
    Als alternatief kan de het glas tijdelijk gevuld worden met crushed ijs.
  2. Vul de shaker met ijsblokjes.
  3. Schenk hier 30 ml cognac, 30 ml sinaasappellikeur en 30 ml vers citroensap overheen.
  4. Shake stevig totdat er een frost laagje ontstaat aan de buitenkant van de shaker.
  5. Haal het glas uit de koelkast/vriezer of verwijder het crushed ijs uit het glas en schenk de shaker uit in het glas. De ijsblokjes blijven dus achter in de shaker.
  6. Garneer de cocktail met sinaasappelzeste / een stukje citroenschil.
    Let op: Zorg dat de schil tevoren goed is gewassen.

Deel het resultaat met ons en je vrienden met
#MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!