Sidecar
Glas: martiniglas /
champagne coupe
Smaak: bitter, zoet
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Setting: relax
Ingrediënten
Cocktail
- 30 ml cognac
- 30 ml sinaasappellikeur
- 30 ml vers citroensap
- ijsblokjes
- ( crushed ijs )
Garnering
- sinaasappelzeste / stukje
citroenschil
Equipment
- barmaatje
- citruspers
- shaker
- strainer
Hoe MIX je ‘EM?
- Koel het martiniglas / de champagne coupe voor door het even in de koelkast of in de vriezer te zetten.
Als alternatief kan de het glas tijdelijk gevuld worden met crushed ijs. - Vul de shaker met ijsblokjes.
- Schenk hier 30 ml cognac, 30 ml sinaasappellikeur en 30 ml vers citroensap overheen.
- Shake stevig totdat er een frost laagje ontstaat aan de buitenkant van de shaker.
- Haal het glas uit de koelkast/vriezer of verwijder het crushed ijs uit het glas en schenk de shaker uit in het glas. De ijsblokjes blijven dus achter in de shaker.
- Garneer de cocktail met sinaasappelzeste / een stukje citroenschil.
Let op: Zorg dat de schil tevoren goed is gewassen.
Deel het resultaat met ons en je vrienden met
#MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!