Geniet van gratis verzending boven de €100,- Binnen 3 werkdagen verzonden

Michelada

Glas: tumbler / whiskey glas

Smaak: pittig, fris

Moeilijkheidsgraad: gevorderd

Setting: relax, zomer

Ingrediënten

Glasrand

  • chili poeder
  • zout

Cocktail

  • 120 ml mexicaans bier
  • 40 ml tomatensap
  • 15 ml limoensap (½ limoen)
  • 3 ml rode pepersaus 
  • 1 ml worcestersaus
  • 1 ml sojasaus 
  • ijs

Garnering

  • 1 partje limoen

Equipment

  • plat bord
  • shaker
  • barlepel
  • citruspers

Hoe MIX je 'EM?

Glasrand
  1. Mix wat chili poeder en zout (1:1) op een plat bord en verspreid het mengsel in een cirkel ten breedte van het glas

  2. Haal een partje limoen langs de rand van het glas

  3. Dip het glas in de chili-zout mix om een randje te maken en zet het glas rechtop aan de kant

Cocktail
  1. Schenk 40 ml tomatensap en 15 ml limoensap in een shaker

  2. Druppel hier 3 ml rode pepersaus, 1 ml worcestersaus en 1 ml sojasaus bij, dit kan naar smaak

  3. Vul de shaker aan met ijs

  4. Shake tot er een frost laagje op de shaker verschijnt

  5. Giet de shaker met ijs uit in het glas

  6.  Top af met 120 ml mexicaans bier

  7. Roer eventueel door met een barlepel

  8. Garneer met een partje limoen
Deel het resultaat met ons en je vrienden met #MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!