Michelada

Glas: tumbler / whiskey glas
Smaak: pittig, fris
Moeilijkheidsgraad: gevorderd
Setting: relax, zomer
Ingrediënten
Glasrand
- chili poeder
- zout
Cocktail
- 120 ml mexicaans bier
- 40 ml tomatensap
- 15 ml limoensap (½ limoen)
- 3 ml rode pepersaus
- 1 ml worcestersaus
- 1 ml sojasaus
- ijs
Garnering
- 1 partje limoen
Equipment
- plat bord
- shaker
- barlepel
- citruspers
Hoe MIX je 'EM?
Glasrand
- Mix wat chili poeder en zout (1:1) op een plat bord en verspreid het mengsel in een cirkel ten breedte van het glas
- Haal een partje limoen langs de rand van het glas
- Dip het glas in de chili-zout mix om een randje te maken en zet het glas rechtop aan de kant
Cocktail
- Schenk 40 ml tomatensap en 15 ml limoensap in een shaker
- Druppel hier 3 ml rode pepersaus, 1 ml worcestersaus en 1 ml sojasaus bij, dit kan naar smaak
- Vul de shaker aan met ijs
- Shake tot er een frost laagje op de shaker verschijnt
- Giet de shaker met ijs uit in het glas
- Top af met 120 ml mexicaans bier
- Roer eventueel door met een barlepel
- Garneer met een partje limoen
Deel het resultaat met ons en je vrienden met #MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!