Green Tea & Ginger Sangria (0%)

Glas: theeglas
Smaak: bitter
Moeilijkheidsgraad: gevorderd
Setting: zomer, party
Ingrediënten
Cocktail (karaf)
- 400 ml water
- 350 ml witte druivensap
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 3 theezakjes groene thee
- 6 cm verse gember
- 1.5 citroenen
- 15 blaadjes munt
- ijsblokjes
Garnering
- citroen
- munt
Equipment
- karaf (1 liter of meer)
Hoe MIX je 'EM?
- Breng 400 ml water aan de kook
- Na het koken leg 3 theezakjes groene thee in het water en laat 5 minuten trekken
- Haal de theezakjes eruit en voeg 2 eetlepels vloeibare honing toe
- Laat de thee afkoelen en snijd ondertussen 1.5 citroenen in schijfjes
- Sla 15 muntblaadjes eenmaal plat in je handpalm om het aroma van de munt vrij te laten en voeg samen met de citroenschijfjes toe aan een karaf
- Schil en was de 6 cm aan verse gember en snij deze vervolgens in dunne plakjes
- Voeg de gesneden gember toe aan de karaf
- Giet 350 ml witte druivensap en de afgekoelde thee in de karaf en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast
- Serveer in een wijnglas met daarin 4 of 5 ijsblokjes
- Garneer het glas met een munt kroontje en één of meerdere schijfjes citroen
Deel het resultaat met ons en je vrienden met #MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!