Ginger-Cinnamon Apple Cider (0%)

Glas: tumbler
Smaak: zoet, zuur
Moeilijkheidsgraad: gevorderd
Setting: herfst, relax, avond met vrienden
Ingrediënten
Siroop
- 250 ml water
- 200 g suiker
- 2 kaneelstokjes
- 20 g verse gember
Cocktail
- 20 g verse gember
- 200 ml appelsap
- ijs
Garnering
- kaneelsuiker
- appel
Equipment
- kleine pan
- zeef
- afsluitbare fles
- 2 borden
- barmaatje
Hoe MIX je 'EM?
Siroop
- Voeg 250 ml water en 200 gram suiker samen in een kleine pan
- Doe hier 2 kaneelstokjes en 20 gram geschilde en fijn gesneden gember bij
- Verwarm tot al het suiker is opgelost en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Laat het water niet koken tijdens het verwarmen
- Giet de siroop door een zeef om de gember en kaneelstokjes te verwijderen en bewaar in een afsluitbare fles
Cocktail
- Koel het glas voor door deze in de koelkast of vriezer te zetten
- Bedek een bord met kaneelsuiker voor het maken van een suikerrand
- Giet een dun laagje appelsap in het tweede bord
- Wanneer het glas gekoeld is, dip de rand van het glas in de appelsap
- Dip de rand van het glas vervolgens in de kaneelsuiker. Draai het glas eventueel rond in de kaneelsuiker voor een vollere suikerrand
- Giet vervolgens 30 ml gember-kaneel siroop in het glas
- Schenk hier 200 ml appelsap bij in
- Garneer met een appelschijfje
Deel het resultaat met ons en je vrienden met #MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!