Geniet van gratis verzending boven de €50,- Binnen 3 werkdagen verzonden

Ginger-Cinnamon Apple Cider (0%)

Ginger Cinnamon Apple Cider

Glas: tumbler

Smaak: zoet, zuur

Moeilijkheidsgraad: gevorderd 

Setting: herfst, relax, avond met vrienden

Ingrediënten

Siroop

  • 250 ml water
  • 200 g suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 20 g verse gember

Cocktail

  • 20 g verse gember
  • 200 ml appelsap
  • ijs

Garnering

  • kaneelsuiker
  • appel

Equipment

  • kleine pan
  • zeef
  • afsluitbare fles
  • 2 borden
  • barmaatje

Hoe MIX je 'EM?

Siroop
  1. Voeg 250 ml water en 200 gram suiker samen in een kleine pan

  2. Doe hier 2 kaneelstokjes en 20 gram geschilde en fijn gesneden gember bij

  3. Verwarm tot al het suiker is opgelost en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Laat het water niet koken tijdens het verwarmen

  4. Giet de siroop door een zeef om de gember en kaneelstokjes te verwijderen en bewaar in een afsluitbare fles
Cocktail
  1. Koel het glas voor door deze in de koelkast of vriezer te zetten

  2. Bedek een bord met kaneelsuiker voor het maken van een suikerrand

  3. Giet een dun laagje appelsap in het tweede bord

  4. Wanneer het glas gekoeld is, dip de rand van het glas in de appelsap

  5. Dip de rand van het glas vervolgens in de kaneelsuiker. Draai het glas eventueel rond in de kaneelsuiker voor een vollere suikerrand

  6. Giet vervolgens 30 ml gember-kaneel siroop in het glas

  7. Schenk hier 200 ml appelsap bij in

  8. Garneer met een appelschijfje
Deel het resultaat met ons en je vrienden met #MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!