Ginger Cinnamon Apple Cider (0%)

Glas: tumbler

Smaak: zoet, zuur

Moeilijkheidsgraad: gevorderd

Setting: herfst, relax,
               avond met vrienden

Ingrediënten

Mocktail

  • zelfgemaakte siroop
    • 250 ml water
    • 200 gram suiker
    • 2 kaneelstokjes
    • 20 gram verse
      gember
  • 200 ml appelsap
  • ijsblokjes

Garnering

  • kaneelsuiker
  • schijfje appel

Equipment

  • afsluitbare fles
  • barlepel
  • barmaatje
  • 2 diepe borden
  • kleine pan
  • zeef

Hoe MIX je ‘EM?

BELANGRIJK: om deze mocktail te maken, zal je één dag tevoren of op z’n minst enkele uren tevoren moeten beginnen.

  1. Voor het maken van de siroop: voeg 250 ml water, 200 gram suiker, 2 kaneelstokjes en 20 gram geschilde en fijngesneden gember samen in de kleine pan.
  2. Verwarm het geheel tot al het suiker is opgelost en laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
    Let op: Laat het water niet koken tijdens het opwarmen. Roer tijdens het opwarmen door.
  3. Giet de siroop door de zeef (gember, kaneelstokjes) in de afsluitbare fles en bewaar de afgekoelde siroop in de koelkast.

    – – –

  1. Koel het glas voor door deze even in de koelkast of vriezer te zetten.
  2. Voor de suikerrand aan het glas: giet een dun laagje appelsap in een bord en bedek het andere bord met de kaneelsuiker.
  3. Wanneer het glas is gekoeld, dip de rand van het glas in de appelsap en vervolgens in de kaneelsuiker.
  4. Giet 30 ml van de zelfgemaakte gember-kaneel siroop in het glas.
  5. Voeg 200 ml appelsap toe.
  6. Garneer de mocktail met een appelschijfje.

Deel het resultaat met ons en je vrienden met
#MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!