Brandy Alexander

Glas: champagne coupe

Smaak: zoet

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Setting: winter, relax

Ingrediënten

Cocktail

  • 30 ml brandy
  • 30 ml crème de cacao (dark)
  • 30 ml niet geklopte slagroom
  • ijs

Garnering

  • nootmuskaat (gemalen)

Equipment

  • barmaatje
  • shaker
  • strainer

Hoe MIX je ‘EM?

  1. Koel het glas voor door deze in de koelkast of vriezer te zetten. Eventueel kan er ook tijdelijk ijs in worden gedaan kort voor gebruik.
  2. Vul een shaker met ijs.
  3. Voeg 30 ml brandy en 30 ml crème de cacao (dark) toe.
  4. Schenk 30 ml niet geklopte slagroom in de shaker.
  5. Shake grondig totdat er een frost laagje ontstaat aan de buitenkant van de shaker.
  6. Strain de cocktail in het gekoelde glas, hierbij blijft het ijs achter in de shaker.
  7. Besprenkel wat gemalen nootmuskaat over de cocktail als garnering.


Deel het resultaat met ons en je vrienden met
#MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!