Geniet van gratis verzending boven de €100,- Binnen 3 werkdagen verzonden

MIXEM’s eerste workshop

Met trots en plezier kijken wij terug op de eerste workshop die wij hebben gegeven vanuit MIXEM. Deze workshop hebben wij mogen geven aan de eerstejaars studenten van de zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw opleiding bij De Rooi Pannen in Eindhoven. Hoe zo’n workshop eruit ziet, dat delen wij graag:

Introductie

Naast een korte introductie van onszelf beginnen wij met een introductie op het gebied van cocktails. Denk hierbij aan het laten zien van al het equipment zoals de verschillende shakers, strainers, muddlers, etc. waarbij wij de juiste benaming geven en vertellen wanneer je wat gebruikt. Ook gaan we in op de veelgebruikte dranken in cocktails en de onderverdeling van cocktails
tussen short drinks en long drinks. Vervolgens gaan we nog kort in op de functies van het ijs, de glazen en de garnering van een cocktail.

Demonstratie

Nu je weet hoe een cocktail in elkaar zit en wat je er voor nodig hebt, gaan we over op het maken van de cocktails. Aan de hand van een demonstratie van meerdere cocktails laten wij een aantal technieken zien die je daarbij gebruikt. Zo behandelen wij het ‘builden’ van een cocktail, het aanbrengen van laagjes (ofwel layeren), het strainen vanuit de shaker, verschillende manieren om te shaken of throwen en meer. Natuurlijk mogen de cocktails die wij hierbij maken door iedereen gekeurd worden en om het hygiënisch te houden laten wij gelijk zien hoe je een cocktail kunt proeven als bartender.
De demonstratie sluiten wij af met een cocktail die van kleur veranderd. Hierbij leggen wij uit hoe dat dit kan en hoe je dit thuis zelf kunt doen.

Aan de slag!

Na de introductie en de demonstratie weet jij alles over cocktails en is er nog maar één ding om te doen en dat is zelf aan de slag gaan! Wij leveren een recept en zorgen dat alle benodigdheden voor jullie klaar staan. Gebruik hierbij jouw nieuwe kennis en probeer de lekkerste cocktail van de groep te maken.

Afronding

Met cocktails in hand sluiten wij de workshop af met een leuke quiz om te testen wat er allemaal is blijven hangen. Uiteraard gaat dit samen met een prijs voor de winnaar(s).

Interesse?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw werk, opleiding of vriendengroep of wil je nog wat meer informatie?
Mail dan naar info@mixem.nl en dan helpen wij jou graag verder.