Ginger Cinnamon Apple Cider (0%)

Glas: tumbler
Smaak: zoet, zuur
Moeilijkheidsgraad: gevorderd
Setting: herfst, relax,
avond met vrienden
Ingrediënten
Mocktail
- zelfgemaakte siroop
- 250 ml water
- 200 gram suiker
- 2 kaneelstokjes
- 20 gram verse
gember
- 200 ml appelsap
- ijsblokjes
Garnering
- kaneelsuiker
- schijfje appel
Equipment
- afsluitbare fles
- barlepel
- barmaatje
- 2 diepe borden
- kleine pan
- zeef
Hoe MIX je ‘EM?
BELANGRIJK: om deze mocktail te maken, zal je één dag tevoren of op z’n minst enkele uren tevoren moeten beginnen.
- Voor het maken van de siroop: voeg 250 ml water, 200 gram suiker, 2 kaneelstokjes en 20 gram geschilde en fijngesneden gember samen in de kleine pan.
- Verwarm het geheel tot al het suiker is opgelost en laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Let op: Laat het water niet koken tijdens het opwarmen. Roer tijdens het opwarmen door. - Giet de siroop door de zeef (gember, kaneelstokjes) in de afsluitbare fles en bewaar de afgekoelde siroop in de koelkast.
– – –
- Koel het glas voor door deze even in de koelkast of vriezer te zetten.
- Voor de suikerrand aan het glas: giet een dun laagje appelsap in een bord en bedek het andere bord met de kaneelsuiker.
- Wanneer het glas is gekoeld, dip de rand van het glas in de appelsap en vervolgens in de kaneelsuiker.
- Giet 30 ml van de zelfgemaakte gember-kaneel siroop in het glas.
- Voeg 200 ml appelsap toe.
- Garneer de mocktail met een appelschijfje.
Deel het resultaat met ons en je vrienden met
#MIXEMcocktails op Instagram of Facebook!